Schilder Rotterdam
  De radiogeschiedenis van internetradio Amerika Rotterdam. 1978 -2019
  KapperDe oude Amerika crew uit end jaren ´70.
  KapperOuwe, trouwe non-stop machine.
  KapperZender Radio Amerika.
  KapperRinus van de Meer. (2019).

  KapperAdverteer op Radio Amerika Rotterdam.

Internetradio Amerika Rotterdam.

Bekijk hieronder enkele foto´s.
KapperDe oude Amerika crew uit end jaren ´70.
Glazenwasserbedrijf B. MolenaarLang vervlogen tijden.

Professioneel;-Na nog geen 6 maanden waren er al veel veranderingen bij "Radio Amerika".
De leukste tijd was met een muziek maraton van Jo de Graaf 131,5 uur zonder ook maar 1 oog dicht te doen, tijdens deze maraton zijn er heel veel luisteraars langs gekomen om hem een steuntje in zijn rug te geven.
Na deze tijd zijn we van start gegaan met uitzendingen van 24/7.
Bijna alle programma werden live gepresenteerd.
We hadden een telefoon team om verzoek nummers e.d. te noteren daarvoor bedank ik Linda, Marian, Sandra, Manon, Mona en natuurlijk Wanda.
Het was een leuke tijd.
Ook kregen we na 1 jaar te maken met de 1e inval van Politie en R.C.D. (afkorting van Radio Controlle Dienst).
1980 was een jaar vol verassingen.
Zo is de zolder verdieping omgetoverd tot een echte studio met opvangruimte voor DeeJay's en bezoekers, er kwam een jingle pakket ingezongen door "Top Format", veel populaire programma's, zoals de verzoekhoek met Otto Groeneveld, Henk Fluit en Rinus van de Meer, De Disco Train van Roel Azzaro met veel import muziek, Het koffie uur met Rinus van De Meer en nog heel veel meer.
Straalzender;-Eind 1983 was het vallen en opstaan, zo verhuisde "Radio Amerika" naar de Aelbrechtskade.(Rotterdam-West).
Na een grote inval daar hebben we besloten om weer uit te wijken naar de Insulindestraat met een straalzender vanaf de Aelbrechtskade verzorgde we weer uitzendingen, met een nieuw team erbij konde we nog wat jaren mee.
Bedankt Rinus van de Velde, Peter van Amstel, Ronald van de Leije voor de mooie switch.
Zo bleef de hoofdzender gespaard, maar met de komst van de Regionale Omroep Radio Rijnmond was er geen houden meer aan en kwam er een eind aan de uitzendingen van "Radio Amerika" in maart 1985.
Toptijd:-Het waren echt hele leuke en gezellige tijden die niet snel meer terug komen.
Maar na bijna 34 jaar heb ik, op aanraden en met hulp van Mike Davis besloten om Radio Amerika een nieuw leven in te blazen.
Voorlopig zal het alleen via internet te beluisteren zijn maar de plannen liggen klaar om ook via DAB uit te gaan zenden.
We zijn ook op zoek naar de oude DJ's van vroeger die hun programma ten gehoren willen brengen, nieuwe DJ's zijn ook welkom.
Overgemoduleerde herrie:Nog een klein bedankje aan onze stoorzender Radio Radica die uitzond op 104.2 Mhz en hierdoor moest "Radio Amerika" uitwijken naar 103.8 Mhz.
Het leek wel of ze met een zender van 100.000 KiloWatt zaten, zo leek.
Met een zwaar overgemoduleerd geluid vervuilde deze de ether.
Nadat deze door onze techneuten was doorgestuurd op de toenmalige politieband was het snel klaar. Bedankt Rinus van de Velde.
Dit was maar een greep uit mijn dagboek.
Rinus van de Meer (Oprichter van "Radio Amerika")